Wij van de technische commissie lopen al een aantal jaren mee in de wirwar van karatebonden en organisaties. Sensei André is jaren mede bestuurder geweest van de NKKO (Nederlandse Karate Kyokushin Organisatie) en heeft aan de wieg gestaan van de KWF (Kyokushin World Federation) samen met Shihan Loek Hollander (10e dan), Shihan Antonio Pinero (9e Dan) en Shihan André Drewniak (9e Dan). Sensei André heeft in 2007 zijn 4e Dan examen behaald onder de IKO1 (International Kyokushinkai Organisatie van Kancho Matsui). Sensei André heeft zich in 2012 terug getrokken als actief dojo-houder en bestuurslid van de NKKO. 

”Het was tijd om Kyokushin karate op een andere wijze te ervaren. Ik had de dojo van mijn leraar Sensei Lumalessil overgenomen toen ik 23 jaar was. Vanaf dat moment is karate voor mij enorm veranderd. Door de jaren heen ging karate niet meer over mijn eigen ontwikkeling maar over de dojo, de bond en later de wereldorganisatie. Het was in 2012 dat ik me terug heb getrokken nadat het voor mij duidelijk was dat de visie’s van besturen en mijn budo hart niet meer op een lijn lagen.
Het was tijd voor een moment van bezinning. In deze periode van bezinning heb ik Kyokushin voor mezelf getraind, waarna ik weer bij mijn Budoshop kwam. Het was in 2017 dat een oud leerling me vroeg of ik  weer wilde gaan les geven. Dit was het signaal om weer rustig te starten met het overdragen van Kyokushin. Ik ervaar het als een waardevolle ervaring om “opnieuw” te kunnen starten.”

Sensei André Terink

Sensei Andre Terink

Nadat Sensei André weer was begonnen met het overdragen van Kyokushin in 2017, hadden we geen haast om ons aan te sluiten bij een Kyokushin organisatie. Alle deelnemers wisten en ervoeren de kennis van Kyokushin karate, de technieken, het vechten en de kata’s die Sensei André inbrengt tijdens de lessen. Meerdere oud-leerlingen vernamen dat Sensei André weer begonnen was met lesgeven en hebben zich aangesloten bij onze vereniging. 

Uiteindelijk wil je als Dojo aangesloten zijn bij een organisatie, zodat je erkenning hebt vanuit een groter netwerk. Met name voor de nabije toekomst voor de ontwikkeling van onze leden en van de technisch-commissie zelf. Tevens kunnen we door een wereldorganisatie erkende gradaties waarborgen. We hebben Sensei André toen gevraagd of hij samen met de technische commissie, een voor ons passende Kyokushin organisatie wilde zoeken.

Uiteindelijk is dit de Kyokushin-Kan organisatie van Royama geworden.

Waarom wij voor de Kyokushin-Kan organisatie hebben gekozen:

De Kyokushin-Kan organisatie onder leiding van Kancho Royama, is een eerlijke, open en persoonlijke organisatie. Kwaliteit en techniek staan hoog in het vaandel samen met het BUDO. Waar bij andere organisaties het “Budo” steeds meer overwoekerd wordt door “sport” blijft het Kyokushin-Kan juist koers houden richting Budo. En dit zelfs steeds meer benadrukt. 

De technische kant van Kyokushin en de door de explosieve groei in de jaren tachtig en negentig, zijn er verschillende aspecten van het oorspronkelijke Kyokushin in de vergetelheid beland. Onder leiding van Royama worden deze aspecten weer terug gebracht in het Kyokushin-Kan. 

Kancho Royama is een van de oudste leerlingen van Mas. Oyama, heeft de welbekende Low-Kick geïntroduceerd tijdens de eerste Wereldkampioenschappen. Royama brengt de door Oyama onderwezen Ikken (energie beheersing) weer terug in het Kyokushin. Dit is een van de elementen die Oyama alleen aan een specifiek aantal leerlingen leerde. Naast Ikken brengt Royama ook de beheersing van de budo wapens weer terug in het Kyokushin-Kan. 

Dit samen met de zienswijze op Budo, de kwaliteit van de Dan graden en het toekennen van titels maakt dat wij voor het Kyokushin-Kan hebben gekozen. 

KYOKUSHIN-KAN NEDERLAND

In Nederland zijn er nog niet veel dojo’s aangesloten bij de Kyokushin-Kan organisatie. Dit geeft meer mogelijkheden dan beperkingen. We zijn als Dojo vrij om deel te nemen aan wedstrijden, kampen en seminars van alle organisaties die open staan voor samenwerking. Als Nederlandse organisatie houden we zicht op het niveau van onze Dan-graden en zorgen dat zij zich kunnen blijven ontwikkelen.

Alle Instructeurs en Dan-graad houders hebben een vog (Verklaring Omtrent Gedrag), zodat we een gezonde en eerlijke organisatie houden. De aangesloten dojo’s en leraren zijn erkende vechtsport docenten en vanuit de wereldorganisatie bevoegd om samen tot 3e Dan examens af te nemen.

Wij streven naar een organisatie die net als de wereld organisatie het Budo zienswijze als basis heeft en het gedachte goed wat Mas. Oyama heeft achter gelaten in zijn geest voort te zetten. 

Hierbij stimuleren en motiveren we elkaar en werken nauw samen op nationaal en internationaal niveau.
Zo organiseren we Seminars, Kampen, Wedstrijden en extra Trainingen. We hebben veel contacten met andere dojo’s en organisaties waardoor er voldoende wedstrijd aanbod is voor onze leerlingen om te ontwikkelen. 

Door onze korte lijntjes is organiseren van een event makkelijk en effectief. We staan voor kwaliteit niet voor kwantiteit en we zijn professionals in wat we doen. 

Kyokushin-Kan Nederland
Nederland
Kyokushin-Kan Europa
Europa
Kyokushin-kan World
World