Wij zijn trots op onze technische commissie die de basis vormen van onze vereniging. Al onze instructeurs zijn minimaal eerste graad zwarteband en de assistent instructeurs zijn minimaal 2e kyu (bruine band). Allemaal hebben ze een goed gekeurde VOG (Verklaring Omtrent Gedrag), volgen ze technische bijscholingen, trainingskampen zijn bovenal met hart en ziel gemotiveerde karateka’s met elk hun eigen specialiteit. In samenwerking met Kyokushin-Kan Nederland leiden we onze instructeurs verder op tot erkende Vechtsport docenten. 

Al onze leerlingen die 2e Kyu (bruine band) behalen, worden assistent instructeur. Wij zijn van mening dat elke leerling vanaf bruine band ook daadwerkelijk kennis moet leren overdragen, omdat dit een extra verdieping geeft in de reeds geleerde technieken. Dit is dus onderdeel voor het behalen van de zwarteband 1e Dan. 

We maken ook gebruik van stagiaires. Dit zijn leerlingen van ons af extern afkomstig die nog geen 2e kyu (bruine band) zijn maar wel assisteren bij de trainingen. Dit kan iemand zijn die zich extra wil inzetten of vanuit een opleiding ervaring wil op doen. 

Hoofdinstructeur

Sensei Andre Terink

Sensei André Terink | 4e Dan

Onze hoofddocent, Sensei André, beoefent al meer dan 35 jaar Kyokushin karate en verzorgt al meer dan 25 jaar op internationaal niveau karatelessen. Op tien jarige leeftijd is Sensei André begonnen met karate en vanaf dat moment nooit meer gestopt. Voor Sensei André is Kyokushin karate een Way of Live. 

Sensei André is een van die leraren die leerlingen kan motiveren om net even dat stapje extra te zetten en dat laatste beetje energie te geven. Op deze wijze stimuleert hij je om het beste uit jezelf te halen en jezelf versteld te laten staan van je eigen kunnen. 

Sensei André is een technische karateka, die de technieken en filosofie van het Kyokushin karate en Bushido blijft bestuderen om zo tot een diepere doorgronding te komen van zichzelf. Hij heeft met vele grootheden in de vechtkunst getraind.

De mate van zelfreflectie die Sensei André beheerst is groot, waardoor hij daadwerkelijk in staat is om van al zijn leerlingen te leren. Hij ziet zijn leerlingen dan ook als zijn leraren, doordat hij van mening is dat je van iedereen iets kan leren. 

Sensei André heeft in het verleden in diverse besturen van organisaties en bonden gezeten. Hierdoor heeft hij vele organisaties van binnenuit zien ontwikkelen en een realistische kijk gekregen van veel organisaties. Dit heeft er uiteindelijk toe geleid dat wij als vereniging zijn advies hebben gevolgd om ons aan te sluiten bij de Kyokushin-Kan wereld organisatie. 

Sensei André is altijd bereid om antwoord te geven op karate inhoudelijke vragen. Schroom niet om voor of na de les naar Sensei toe te gaan om je vragen te stellen. 

Instructeurs

Sensei Peter Horst | 2e Dan

Sensei Peter is een van de oudste leerlingen van Sensei André, wat neerkomt op meer dan een kwart eeuw karate. Sensei Peter heeft zijn horizon verbreed door ook bij andere Sensei’s te trainen. Hij heeft vele karate kampen bijgewoond in binnen en buitenland. Sensei Peter heeft zich naast karate ook gespecialiseerd in het trainen met “the maze” en de kettlebell.

Sensei Peter woont in Breda en komt met enige regelmaat mee trainen en een training verzorgen voor onze leden.

Net als Sensei André is ook Sensei Peter een allround karateka, wat inhoud dat hij niet alleen het vechten goed beheerst maar ook alle andere aspecten van het Kyokushin karate. 

Sensei Peter Horst
Karate breken

Sensei Michael Troka | 1e Dan

Sensei Michael beoefent Kyokushin karate al meer dan 20 jaar. Sensei Michael is een karateka die karate als budo, een levenswijze, ervaart en dit ook op deze wijze uitdraagt. Hij heeft een goed oog voor talent, maar weet dat zonder het juiste karakter elk talent verloren gaat. Of het talent nu binnen karate lift of elders, de vorming van het karakter om het beste, de aanwezige potentie, uit jezelf te halen, zal op vele vlakken in het leven van toepassing zijn. 

Sensei Michael weet kinderen te motiveren en te stimuleren en voor de oudere jeugd heeft hij een duidelijke houding dat structuur en een richting gevende werking heeft. Voor de jongvolwassenen en volwassenen is Sensei Michael vaak een inspiratie om door te gaan en net even dat stapje extra te zetten. 

Assistent instructeur

Sempai Thomas Luijken | 2e Kyu

Sempai Thomas is rond zijn tiende jaar begonnen met Kyokushin karate bij Sensei André. In deze tijd heeft Sempai Thomas diverse toernooien gedraaid en naar veel nationale en internationale kampen geweest. Sempai Thomas is in 2007 samen met Sensei André naar Japan geweest waar ze samen hebben getraind. 

Sempai Thomas heeft een aantal jaren niet actief karate beoefend, door werk, het spelen in zijn band en natuurlijk zijn gezin. Wij zijn dan ook blij dat Sempai Thomas zijn karate passie opnieuw voed door bij ons te trainen en dit gezellig samen met zijn dochter doet. 

Sempai Thomas is een allround en technische karateka die zich altijd ten volle inzet. 

Vuist karate