Jeugdkarate 1

Bij ons is jeugdkarate meer dan alleen leren schoppen en slaan. Het is karaktervormend, ontspannend, ontladend en draagt bij aan een beheersing van lichaam en geest. Het bouwt aan vertrouwen, samenwerken, discipline, kracht en fysieke conditie. Het leert de jeugd voor zichzelf op te komen en bovenal is het enorm leuk.

Een juiste balans van instructeurs en assistenten, die op elkaar zijn ingespeeld en de kinderen begeleiden om zichzelf uit te dagen en het beste uit zichzelf te halen. Elk kind krijgt de juiste aandacht en niet alleen de talenten en wedstrijdvechters. 

Het mooie van karate is dat het voor iedereen iets te bieden heeft, van jong tot oud en dat het iedere beoefenaar stimuleert om zijn/haar aanwezige talenten vorm te geven. Om dit te kunnen doen heb je een sterke persoonlijkheid nodig die onder andere wordt gevormd door de karatetrainingen. In onze trainingen verwachten we discipline, doorzettingsvermogen, luisteren, focus, inzet en geven we kinderen waardering, complimenten, respect, geduld, normen en waarden en eigenwaarde. Deze cocktail draagt bij aan het zelfvertrouwen van het kind. 

Dit alles geven we vorm in een leuke afwisselende les, waarbij het kind zich op een speelse wijze ontwikkeld.

Jeugdkarate 2

Wedstrijden

Er zijn karatewedstrijden voor alle leeftijden en zowel in het vechten als in het kata (vormen). Voor een van onze leerlingen deel gaat nemen aan een wedstrijd bereiden we hem/haar goed voor en tijdens de wedstrijd en erna zorgen we voor de juiste begeleiding. Er is altijd contact met de ouders/verzorgers zodat het een mooie ervaring zal zijn voor het kind. Wedstrijden zijn leuk, maar het is ook een manier om te leren wat spanning met je doet en hoe je hiermee kan omgaan. Het gaat bij ons dan ook niet direct om het winnen maar om de ervaring die het oplevert.

Jeugdkarate 3

Jeugd gradatie

Voor de jeugd hebben we speciale jeugdgradaties ontwikkeld. Hierbij hebben we de officiële Japanse gradatie eisen in kleine stukjes opgedeeld. Zodat we de kinderen drie tot vier keer per jaar kunnen stimuleren en er ruimte is om zowel inzet als talent te stimuleren. 

Het is altijd een hele uitdaging om kinderen te beoordelen op een specifiek moment, het moment van de “Slippen-dag” (examen). Vooraf hebben wij al een goed beeld van de kinderen en weten we wat ze wel en niet kunnen. We bouwen de spanning wel op tijdens een slippen-dag. Dit doen we om de kinderen te leren hoe ze omgaan en kunnen gaan met gepaste druk en stress. Ervaring leert dat kinderen dit goed oppakken en deze lessen juist ook mee nemen naar andere momenten in hun leven, denk bijvoorbeeld aan toetsen op school. 

Jeugdkarate 4

Fun

Bovenal is het belangrijk dat het leuk is voor de kinderen. Wij geven op een speelse wijze les en geven de kinderen de ruimte om te kunnen spelen en op hun eigen snelheid te kunnen ontwikkelen. Waar het ene kind meer tijd nodig heeft om de fysieke beheersing te ontwikkelen heeft het andere kind meer tijd nodig om mentaal te ontwikkelen. 

Wij streven ernaar om alle kinderen de juiste begeleiding te geven. We hebben zo nodig extra begeleiding tijdens de lessen en een gesprek met de ouders/verzorgers behoort ook bij de begeleiding.

Jeugdkarate nemen we erg serieus en we staan voor een stabiele ontwikkeling van onze jeugdleden. We streven naar gebalanceerde groepen. Mettertijd zal dit op leeftijd en niveau uitgesplitst worden, waarbij we de groepen onderling met elkaar in contact houden, zodat de kinderen elkaar ook stimuleren.